Van Doorn AV Producties wordt gerund door filmmaker Tristan van Doorn. Na jarenlang als freelancer bij verschillende televisieseries, speelfilms en hoogwaardige commercials te hebben gewerkt heeft Tristan in februari 2009 zijn eigen productiebedrijf opgericht en werkt hij samen met een team aan freelancers aan de meest uiteenlopende filmproducties.

Naast de commerciële activiteiten van Van Doorn AV Producties maakt Tristan ook regelmatig vrij werk in de vorm van korte speelfilms. Deze films worden met regelmaat genomineerd op internationale filmfestivals en vallen vaak in de prijzen.

De visie van Van Doorn AV is simpel, het leveren van hoge kwaliteits filmproducties tegen een scherpe prijs. Dit doen we door met u mee te denken, goed gebruik te maken van de kennis en middelen die we hebben en door out-of-the-box, maar soms ook juist in-the-box, te denken.

Hoe maken wij uw nieuwe filmproductie?

Of u nu een promotiefilm, bedrijfsfilm, commercial of een andere filmproductie wilt laten maken, de stappen om een sterke film te maken zijn altijd hetzelfde. Hieronder leggen wij u uit hoe wij de perfecte filmproductie voor uw bedrijf maken, daarnaast staan kunt u hier nog wat slimme tips lezen om de effectiviteit van uw toekomstige film te verbeteren. Heeft u interesse in een samenwerking met ons of nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Hoe gaan wij te werk?

Concept

Het maakt hoe klein of hoe groot uw toekomstige film gaat worden, elke film begint met een idee. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we met u de ideeën voor de film en hoe deze het beste uw bedrijfsactiviteiten kunnen ondersteunen. Uit deze bespreking vloeien één of meerdere concepten die een goede basis voor uw filmproductie vormen en, niet geheel onbelangrijk, binnen uw budget passen.

Preproductie

De preproductie is een verzameling van werkzaamheden die gedaan moeten worden om tot een succesvolle film te komen. We hebben samen met u een goed concept bedacht voor uw aankomende filmproductie, maar nu moet dit uitgewerkt worden tot een coherent en effectief verhaal. Aan de hand van het concept schrijven we een script wat het verhaal in de film goed weergeeft. In het script omschrijven we wat de kijker gaat zien en worden eventuele dialogen en een voice over vastgelegd.

Nadat een eerste versie van het script is geschreven sturen wij deze naar u toe ter goedkeuring. Het is in deze fase nog mogelijk om het script aan te passen, dit is geheel kosteloos en wij doen dit graag. Het is belangrijk om met een goed script de opnames te beginnen, van te voren is alles namelijk aan te passen maar tijdens of na de opnames wordt dit een stuk moeilijker.

Als het script is goedgekeurd beginnen de overige preproductie werkzaamheden, zo wordt er een shotlist gemaakt waarin we elk shot stuk voor stuk omschrijven zodat we deze tijdens de opnames makkelijk en efficiënt kunnen opnemen zonder dat we belangrijke shots vergeten. Maar we maken ook een draaiplanning, casten acteurs, scouten draailocaties, boeken eventuele externe crewleden en indien nodig huren we externe apparatuur. Als alles voor de preproductie is geregeld kunnen we over gaan naar de volgende fase.

Productie

Eenvoudig gezegd is de productiefase het gedeelte waarin we uw bedrijfsfilm, promotiefilm of commercial daadwerkelijk opnemen. Afhankelijk van de grootte van het project werken we met een crew van 1 tot soms wel meer dan 20 personen en een variëteit aan acteurs.

Voor de meeste projecten is ons standaard apparatuurpakket in een uitstekend apparatuurpakket om de film op te nemen, voor sommige projecten kan het echter een goede keuze zijn om externe apparatuur te huren. Denk hierbij aan hoogwaardige camera’s die ook in Hollywood worden gebruikt of bijzondere apparatuur die wij niet frequent genoeg gebruiken om aanschaf te verantwoorden.

De duur van de opnames zijn heel erg afhankelijk van de inhoud van het project, zo hebben we met sommige promotiefilms slechts een dagdeel nodig om deze op te nemen, maar we maken ook bedrijfsfilms waarin we meerdere dagen nodig hebben om al het benodigde materiaal op te nemen. Na de opnameperiode gaan we over naar de postproductie.

Postproductie

De opnames zijn succesvol gemaakt en nu moet al het ruwe materiaal in elkaar worden gezet tot een samenhangende en mooie film. Dit noemen we montage of de edit, maar dat is niet het enige wat gedaan wordt in de postproductie.

Naast het editen van de film wordt er bijvoorbeeld ook muziek toegevoegd aan de film, dit kan gratis rechtenvrije muziek zijn, maar ook muziek wat speciaal voor uw filmproductie wordt gecomponeerd. Ook corrigeren we de kleuren van de ruwe opnames zodat alle shots qua belichting en kleuren overeen komen.

Als er behoefte is aan een voice over dan neemt een professionele stemartiest de voice over tekst op en voegen we deze toe aan de film. In sommige gevallen worden er in de postproductie ook animaties gemaakt, dit kunnen eenvoudige logo animaties zijn van uw bedrijfslogo, maar ook grote visuele effecten die niet misstaan in een speelfilm.

Op het moment dat de eerste montage van de film klaar is sturen wij deze digitaal naar u toe voor feedback. Wij bieden altijd de mogelijkheid om gratis aanpassingen te kunnen maken in de montage, wij willen namelijk net zoals u dat er een film wordt afgeleverd waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Aflevering

De film is helemaal afgemonteerd en u bent 100% tevreden. Nu moet u zelf de film nog krijgen. Meestal leveren wij de film digitaal aan, u krijgt van ons een downloadlink waarmee u de film kunt downloaden naar een eigen harde schijf, maar sommige bedrijven kiezen er vanuit het gemak voor om de film te embedden en te delen vanuit ons eigen Youtube kanaal. Uiteraard is het ook mogelijk om de film op DVD of op USB te ontvangen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om een Youtube kanaal voor uw bedrijf op te zetten waarmee u meteen een krachtige marketingtool in handen heeft.

Dit zijn de vijf stappen waarin we uw nieuwe succesvolle promotiefilm, bedrijfsfilm, commercial of andere filmproductie maken. Voor slimme tips om uw film te maken nodigen wij u graag uit om een kijkje te nemen op deze pagina. Uiteraard begrijpen we het als u nog vragen heeft over het maken van uw filmproductie, u laat immers niet elke dag een film voor uw bedrijf maken, neem daarom gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.